CHAYSAVANH MANICHANH
Investigadora

“La microbiota és com un òrgan més que no podem menystenir”

El nostre cos conté més bacteris que cèl·lules. Es calcula que hostatgem uns 100 bilions d’aquests microorganismes que es concentren, en bona part, a l’aparell digestiu, és el que s’anomena...

Andrés Villa
Escriptor i cineasta

“El Pepet i l’Angeleta són un referent de resiliència i d’amor”

Que una novel·la parteixi del recurs d’una relació epistolar, no és nou. Pierre Choderlos de Laclos va publicar Les amistats perilloses el 1782; el 1897 va aparèixer la famosa Dràcula, de Bram Stoker;...

Guim Costa
DEGÀ DEL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE CATALUNYA

“En l’arquitectura catalana no hi ha mai «fake news»”

Guim Costa (Barcelona, 1968) és el nou degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Coac), en substitució d’Assumpció Puig, que entoma carrera política a l’alcaldia de Girona com a candidata...

JORDI FERNÁNDEZ
TÈCNIC ASSOCIAT AL PRIMER ENTRENADOR DELS SACRAMENTO KINGS (NBA)

“Mike Brown em va portar fa 13 anys i ara ho fa als Kings”

El tècnic badaloní Jordi Fernández, després del seu pas pels Cavs i els Nuggets, afronta el repte de retornar els de Sacramento als ‘play-off’ 16 anys després: “Tenim equip per fer-ho”

Quico Pi de la Serra
CANTAUTOR

“Mai ha deixat d’haver-n’hi, de censura”

El pròxim 6 d’agost, dissabte, Quico Pi de la Serra farà vuitanta anys

No pensa ni de lluny en retirar-se però tampoc en la seva condició de ser el més veterà dels cantautors catalans en actiu

CARLES M. SANUY
Poeta

“El paisatge i l’entorn marquen caràcter”

Carles Maria Sanuy (Balaguer, 1959) ha estat un dels animadors de la literatura de Ponent des de mitjans dels vuitanta. Periodista, incitador de tinglados i poeta per sobre de tot, Sanuy ha publicat un...

EDUARD XATRUCH
XEF. COPROPIETARI DEL DISFRUTAR, EL TERCER MILLOR RESTAURANT DEL MÓN

“ Volem que a l’hora de menjar passin coses”

“La nostra cuina no té res a veure amb la d’El Bulli, però com que hi vam treballar 15 anys, l’Oriol, en Mateu i jo sempre serem «els nois de El Bulli»”

“El més important i, en part, l’èxit del Disfrutar, és que la gent, que no té perquè entendre ni de cuina ni de tècniques, s’ho passa bé”

SERGI I ÒSCAR FORRELLAD
Càmping Cala Montjoi

“No hi ha la mateixa alegria de consum que l’any passat”

Tenen clients repetidors?Moltíssims. Diríem que el 60 per cent els clients que tenim repeteixen any rere any. Hi ha clients que fa més de cinquanta anys que venen, molt abans que nosaltres ens en féssim...

CÀMPING CALA MONTJOI
ROSES

Una ciutat de vacances pensada per al descans total

El càmping no té parcel·les i disposa d’uns 200 bungalous, tots d’obra, sense cuina ni televisió, així els clients s’hi allotgen a pensió completa i ningú no té obligació de fer res

Les instal·lacions també tenen una edificació on es poden practicar tota mena d’esports