Política

Budó: “Ningú diu que no sigui competència del Govern pensar la millor manera de sortir de la pandèmia”

La portaveu de l’executiu creu que l’estat d’alarma evidencia el “risc” de perdre llibertats individuals

“Ningú ha dit que no sigui competència de la Generalitat pensar la millor manera de sortir de la pandèmia”. Són declaracions de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, d’aquest dilluns al migdia durant la roda de premsa telemàtica. La consellera de Presidència ha insistit en demanar al govern espanyol que retorni les competències a Catalunya sobre Sanitat, Seguretat i Transport perquè la Generalitat pugui “executar les decisions” i els “plans propis” per al desconfinament. “Pensar com s’ha d’executar el desconfinament arreu del territori és la nostra responsabilitat”, ha afegit. Budó també creu que l’estat d’alarma evidencia el “risc” de perdre llibertats individuals.

La consellera ha reiterat que qui coneix “millor” la situació de Catalunya és el Govern, i que per tant l’administració que presideix Quim Torra és la qui prendrà “les millors decisions”. L’executiu prepara un pla de desconfinament “transversal” perquè els infants surtin quan així les dades ho indiquin, i no abans, però per això Budó insisteix a la Moncloa que li retorni les competències.

Per altra banda, la portaveu del Govern ha tornat a constatar el “canvi d’actitud” del president espanyol, Pedro Sánchez, durant la reunió telemàtica de diumenge amb els presidents autonòmics. “Ho celebrem, és benvingut”, ha subratllat Budó. Això sí, ha apuntat que, si el desconfinament no es pot fer de manera uniforme a tot l’Estat -tal com reconeix Sánchez-, la Generalitat ha de poder treballar amb un “pla propi” i amb totes les competències “retornades” en Sanitat, Seguretat i Transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.