Salut

El govern espanyol permetrà als menors de 14 anys sortir al carrer si van acompanyats

Els adolescents entre 14 i 18 anys podran seguir sortint sense acompanyament per fer les activitats permeses actualment com anar a comprar o al banc

En qualsevol cas, seguirà prohibit fer passejos sense justificar i els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats pels adults amb qui conviuen

La ministra portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, ha dit aquest dimarts en roda de premsa que els adolescents d’entre 14 i 18 anys podran seguir sortint per fer les activitats permeses al decret d’estat d’alarma sense acompanyament com venia passant fins al dia d’avui.

Durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, Montero ha concretat que la mesura “d’alleujament” que s’inclourà a la tercera pròrroga de l’estat d’alarma només afecta els infants de menys de 14 anys perquè els majors ja gaudien d’aquesta possibilitat.

Segons aquesta nova modificació que preveu incloure el govern espanyol al tramitar la pròrroga de l’estat d’alarma, els menors de 14 anys podran sortir a partir del 27 d’abril només si van acompanyats d’un adult per fer les activitats autoritzades en l’actual decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc.

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat demanar al Congrés el vistiplau a aquesta mesura –en el marc de la pròrroga de l’estat d’alarma– que contempla que els nens puguin començar a sortir en les mateixes condicions que els adults i sempre que vagin acompanyats d’un adult. La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, no ha concretat si hauran de ser en passejos curts –com s’ha apuntat en les últimes hores– o si hauran d’utilitzar mascaretes. En aquest sentit, Montero ha apel·lat a la responsabilitat dels adults perquè els menors “compleixin les recomanacions”.

“Es tracta d’un alleujament parcial del confinament però la prioritat és evitar un hipotètic retrocés”, ha insistit la ministra. Montero ha recordat que la majoria dels infants fa més de cinc setmanes que estan a casa seva i que, per tant, la possibilitat que contagiïn és “baixa”.

Montero ha justificat aquesta mesura perquè “un nen de 4 o 5 anys no pot anar a comprar el pa sol, però els de 15 o 16 anys ja ho han estat fent i, per tant, ho podran seguir fent sense inconvenients”.

Montero ha remarcat que cal responsabilitat i que els infants hauran d’anar acompanyats pels adults amb qui conviuen. En qualsevol cas, ha negat que es pugui sortir a l’exterior per fer passejos sense justificar.

El ministeri d’Economia flexibilitzarà el pagament d’impostos per injectar 1.100 milions en liquiditat a les empreses

Facilitarà l’ús de la fiança per pagar lloguers comercials i la conversió a estimació directa dels autònoms per mòduls
ACN

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un seguit de mesures de flexibilització fiscal per oferir a les empreses una liquiditat que, la ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha xifrat en 1.100 milions d’euros.

En concret, el govern espanyol permetrà que els treballadors autònoms amb un sistema de mòduls puguin tributar a través d’estimació directa durant el període afectat, ajustant així els pagaments “als ingressos reals”.

A més, el govern espanyol ha aprovat mesures per facilitar la renegociació o l’ajornament dels pagaments de lloguers de negocis, especialment els que siguin propietat de grans tenidors o empreses públiques, i es permetrà l’ús de la fiança per complementar possibles acords entre arrendadors i arrendataris.

Entre les mesures fiscals aprovades, el govern espanyol també inclou una reducció del pagament fraccionat de l’IRPF i l’IVA de les empreses, permetent que es puguin descomptar a cada trimestre els dies de l’estat d’alarma.

D’altra banda, l’executiu també permet condicionar el pagament dels deutes tributaris a l’accés a línies d’avals de l’ICO. És a dir, que un empresari podrà demanar que no es passi el cobrament dels tributs si pot acreditar que ha demanat una línia ICO, i haurà de pagar-los tan bon punt rebi els diners.

Una altra de les mesures adoptades pel consell de ministres és permetre que les línies de l’ICO puguin no només cobrir crèdits al sistema bancari, sinó també ‘pagarés’ del mercat de renda fixa de l’AIAF i al mercat alternatiu de renda fixa (MARF). Això podria ajudar a les empreses a col·locar els seus títols de deute a curt termini.

L’executiu també indica que per facilitar el pagament de proveïdors s’habilita al consorci d’assegurances com a reassegurador de riscos, per donar una “major seguretat a totes les operacions comercials”.

El material sanitari per a entitats públiques, sense ànim de lucre i hospitals no tindrà IVA

L’executiu de Sánchez estima que suposarà un estalvi de més de 1.000 milions d’euros
ACN

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts suprimir l’IVA del subministrament de material sanitari de productors estatals per a entitats públiques, sense ànim de lucre i hospitals.

Així ho ha explicat la vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, en roda de premsa després deEl govern espanyol ha aprovat aquest dimarts suprimir l’IVA del subministrament de material sanitari de productors estatals per a entitats públiques, sense ànim de lucre i hospitals.

Així ho ha explicat la vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, en roda de premsa després del Consell de Ministres. Calviño ha estimat que la reducció de l’IVA al 0% suposarà un estalvi de més de 1.000 milions d’euros.

La ministra d’Afers Econòmics ha remarcat que, d’aquesta manera, es garanteix la igualtat de tracte entre productors estatals i estrangers perquè ja es van reduir els aranzels en la importació d’aquests productes.l Consell de Ministres. Calviño ha estimat que la reducció de l’IVA al 0% suposarà un estalvi de més de 1.000 milions d’euros.

La ministra d’Economia ha remarcat que, d’aquesta manera, es garanteix la igualtat de tracte entre productors estatals i estrangers perquè ja es van reduir els aranzels en la importació d’aquests productes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.