Economia

Montero: La renda mínima vital serà “permanent” i no es limitarà a la crisi de la Covid-19

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol diu que l’objectiu és que les persones que s’hi acullin només ho hagin de fer per un “parèntesi temporal”

El govern espanyol ha insistit aquest dimarts que la renda mínima vital que prepara serà “permanent” i no es limitarà a la situació d’extrema emergència de les famílies més afectades per la crisi del coronavirus.

Durant el torn de preguntes dels periodistes a la roda de premsa celebrada després del consell de ministres, i en resposta a una pregunta sobre les propostes de la FAES perquè la renda sigui limitada en el temps, la portaveu Maria Jesús Montero ha dit que la mesura “serà permanent però amb una vocació clara que en la biografia de les persones ocupi un parèntesi temporal”.

Segons la ministra portaveu, l’objectiu és que els beneficiaris de l’ajut puguin tornar ràpidament al mercat laboral.

Per la seva banda, la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha dit que és un mecanisme “complex” que cal articular amb coordinació amb les comunitats, l’agència tributària i agents socials.

En aquest sentit, el govern espanyol treballa per identificar les persones que haurien de rebre aquest ajut, i encaixar-lo amb les prestacions “que ja existeixen a les comunitats autònomes”, com el cas de la renda garantida de Catalunya. Segons ha dit Calviño, la renda mínima vital serà un “element complementari” a les prestacions de les comunitats.

“És en interès de tots que els recursos s’utilitzin de forma eficient”, ha dit, remarcant que la renda ha de combatre la pobresa infantil, un problema “estructural” que és “inacceptable” en un estat ric com Espanya.

Durant la sessió de control al Senat, el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, també ha fet referència a la qüestió en resposta a una pregunta del senador de Compromís Carles Mulet, que ha reclamat que siguin les CCAA, i no directament l’Estat, qui gestioni l’ajuda.

Segons Iglesias el seu executiu treballa per fer realitat l’ajuda. “Al mes de maig per fi hi haurà un ingrés mínim vital que estem treballant des de la vicepresidència segona i el Ministeri d’Inclusió perquè moltes famílies puguin omplir la nevera i per incentivar la recuperació econòmica”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.