Empreses

Gomà-Camps potenciarà el mercat de França i el Marroc

El fabricant de paper tissú es consolida després de la inversió de 32 milions a Ejea de los Caballeros El grup, amb 263 anys d’història, enguany incrementarà les vendes uns 3 milions

El grup empresarial Gomà- Camps, dedicat a la fabricació, transformació i venda de paper tissú, preveu augmentar la facturació uns 3 milions enguany. La firma va fer una forta inversió de 32 milions d’euros a la planta d’Ejea de los Caballeros (Saragossa) l’any 2018. L’empresa de la Riba (Alt Camp) nascuda el 1758 i amb una capacitat productiva de 95.000 tones de paper tissú anualment, s’ha marcat com a objectiu seguir creixent, sobretot en el mercat de França i el del Marroc.

Del 2005 al 2015, la paperera catalana va actuar a la planta d’Ejea de los Caballeros mitjançant una joint venture amb un altre soci estranger, però el 2015 la firma amb seu a la Riba va decidir comprar les accions de l’altra part per potenciar la fàbrica situada en terres aragoneses. “Hi vam invertir 32 milions d’euros per posar-la al dia i destinar-la a la producció de paper tissú per al gran consum”, explica Maties Gomà-Camps, director general i desena generació familiar del grup bicentenari. En l’actualitat, aquell centre productiu disposa d’una màquina capaç de produir 35.000 tones anuals i generar 45.000 tones de producte acabat.

Les dues màquines situades a la Riba tenen una capacitat de producció de 60.000 tones de bobines de paper, i el 90% d’aquest producte s’adreça al canal professional. L’empresa també disposa d’una planta de transformació a Vilaverd i d’un magatzem a Valls.

“Fabriquem, transformem i comercialitzem paper tissú d’alta qualitat per al mercat professional i la llar, amb alts estàndards de sostenibilitat”, assegura el director general, que afegeix que entre l’Estat espanyol i Portugal la firma té el 7% de quota de mercat en el canal de gran consum i el 20% en la divisió adreçada als professionals.

Amb una plantilla de 430 treballadors, 140 dels quals a la planta saragossana, i una facturació de 138 milions d’euros el 2020, l’empresa potenciarà el mercat exterior, que ara suposa el 25% de la facturació. “El mercat francès és bàsic per a nosaltres, ja que té un gran potencial, sobretot el de gran consum”, sentencia Maties Gomà-Camps. En aquell país hi ha sis treballadors en una oficina comercial. “L’altre mercat amb força possibilitats és el del Marroc, malgrat que la cultura tan diferent ens obliga a adaptar-nos-hi i a exigir-nos encara més”, matisa el màxim responsable del grup paperer català. L’oficina comercial del país magrebí està formada per quatre professionals.

Gomà-Camps acaba de llançar la nova marca my tissue ecològic+, a base de tissú reciclat, pensat per al client amb alta sensibilitat mediambiental, ja que “empra menys energia, és compostatge i biodegradable”. L’empresa també ha iniciat un pla estratègic de digitalització de la companyia que permetrà guanyar una gran capacitat de gestió.

El grup va iniciar l’activitat del paper a mà pensat per a documents i contractes. A partir del 1850, va entrar en el paper per a la indústria del tabac. El 1958, va iniciar la producció de paper higiènic amb la marca Amapola i el 1968 es posa en marxa una nova màquina de paper per fabricar paper tisú i comercialitzar nous productes.

GOMÀ CAMPS

Facturació
138 M€
Treballadors
430
Any de fundació
1758
L’origen de Gomà-Camps és la construcció a la Riba d’un molí paperer encarregat per Francesc Camps. Amb 263 anys d’història, el grup sempre ha produït paper.
efecte covid-19

La cara i la creu de la pandèmia

L’aparició de la covid-19 va afectar Gomà-Camps, igual que la resta d’empreses. La producció destinada al gran consum va anar bé: “Els primers tres mesos no donàvem l’abast”, diu el director general. Ara es gasta més paper de cuina que mai, sobretot els rotlles grans. “La creu -assegura– va ser la caiguda d’un 70% del canal professional d’un dia per l’altre, pel tancament de bars, hotels i restaurants.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.