Política

estat espanyol

Albares viatja demà al Marroc per dissenyar el “full de ruta” de la nova etapa

El ministre espanyol prepararà amb el seu homòleg marroquí la visita de Sánchez a Rabat

El ministre espanyol d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, viatja demà a Rabat per començar a dissenyar juntament amb el seu homòleg marroquí, Nasser Burita, el “full de ruta” que ha de guiar les noves relacions bilaterals, després del gir pro Marroc sobre el Sàhara fet pel govern de coalició PSOE-Unides Podem que lidera Pedro Sánchez. Un gir que ha obert noves escletxes en la coalició del govern espanyol i que ha estat durament criticat pels grups sobiranistes catalans i bascos. De fet, dimecres, Sánchez i el seu partit, el PSOE, es van quedar sols en el Congrés defensant aquest viratge en la posició de l’Estat espanyol respecte al Sàhara Occidental.

La reunió d’Albares i Burita prevista per demà haurà de servir per perfilar els detalls de la nova relació i per preparar la futura visita de Sánchez al Marroc. A més, s’espera que s’acordin la reobertura de les fronteres, el restabliment del transport aeri, marítim i terrestre i la preparació de l’Operació Pas de l’Estret, tot això suspès fa dos anys suposadament a causa de la pandèmia de la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.