Societat

Rieres i carrers a vessar d’aigua

La tempesta ha afectat especialment a la població de Terrassa i ha obligat a tallar la C-16 i la C-58 , que ja s’han reobert al trànsit

Els forts ruixats també han assolat altres punts del país, com Vic o la Vall de Bianya

Les rieres de Terrassa i Matadepera plenes a vessar , el Ter amb cabal generós al seu pas per Roda de Barà, els carrers de ciutats com Terrassa o Vic convertits en canals, la riera de Santa Margarida, a la Vall de Bianya, desbordada... Més enllà de les carreteres tallades, són algunes de les imatges que han deixat els forts ruixats que han caigut aquesta tarda a diverses comarques de Catalunya. L’esperada pluja ha arribat i, en molts indrets, ho ha fet amb una intensitat local violenta. A primera hora de la tarda, la tempesta, que ha assolat amb contundència algunes poblacions del Vallès, ha obligat a tallar algunes carreteres com és el cas de la C-16 i la C-58 a l’alçada de Terrassa, que ja han estat obertes al trànsit. Pluja i també pedra que a indrets com Terrassa o Vacarisses han arribat a acumular en molt poca estona més de 90 l/m².

Segons informa la web de trànsit, també s’ha hagut de tallar la N-260 a la Vall de Bianya, on s’han desbordat la riera de Santa Margarida, la BV-3003 a Sant Mateu de Bages i la BP-1103 entre el Bric i Monistrol de Montserrat. També està tallada en els dos sentits de la marxa la carretera BP-1103 a Montserrat , on s’han produït esllavissades i fa uns minuts s’ha tallat la C-59 a Sant Feliu de Codines.

A Castellbell i el Vilar (Bages), els Bombers han rescatat quatre persones que han quedat atrapades amb el cotxe a la riera de Marganell.

Les imatges de ciutats de Catalunya amb carrers plens d’aigua s’han multiplicat a les xarxes. És el cas de Vic, on s’han pogut veure carrers convertits en rieres d’aigua per la forta precipitació.

Des de Protecció Civil s’ha alertat a la població perquè no s’acostin a zones baixes i inundables perquè els ruixats són forts i amb intensitat local. Fins a les sis de la tarda, el telèfon 112 havia rebut prop de 400 trucades. Concretament 393 trucades, 234 des del Vallès Occidental, i d’aquestes 174 des de Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.