Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna manté la seva contraofensiva en el sud i l’est del país

Les autoritats prorusses de la part de Zaporíjia controlada per les tropes russes diuen haver controlat una ofensiva a la població d’Oríkhiv

Les tropes ucraïneses anuncien èxits a la regió oriental de Donetsk i en la meridional de Zaporíjia com a part de la seva contraofensiva en diversos sectors del front, mentre Moscou lídia amb les conseqüències de la insurrecció fallida del grup mercenari Wagner.

L’Estat Major de les Forces Armades d’Ucraïna ha anunciat aquest dimarts que continuen les “operacions ofensives” en tres sectors diferents del front, les zones de Bakhmut (Donetsk), Melitòpol i Berdiansk (a la regió de Zaporíjia).

En Bakhmut, la Guàrdia de Fronteres ucraïnesa va assegurar que els seus efectius “avancen” i estan “escombrant a la infanteria russa”, mentre que “una part de l’exèrcit rus no ha pogut resistir l’ofensiva i s’ha rendit”, segons ha publicat aquest cos en el seu canal de Telegram.

També en la zona de Kurdiumivka s’han produït “assalts reeixits” contra les posicions enemigues i, com a resultat dels combats, un batalló rus va ser derrotat, amb 35 efectius eliminats, 40 en fugida, i diversos fets presoners, segons fonts ucraïneses.

Pel que fa al front sud, les tropes russes “han sofert baixes significatives de personal, armes i equips”, ha assegurat el comandament militar ucraïnès, segons el qual les forces de Kíiv van realitzar atacs particularment reeixits en les zones situades entre les localitats de Novodarivka i Pritune i Novodanilivka i Robotine.

Aquesta última ofensiva ha estat corroborada per les autoritats prorusses de la part de Zaporíjia que està sota control de Moscou, que han assenyalat que els “nazis” van intentar avançar en el front d’Oríkhiv, llançant un atac d’infanteria amb suport de blindats, acompanyat de foc d’artilleria.

El representant prorús Vladímir Rógov ha afirmat que els soldats russos mantenen la defensa en aquesta part del front i que la localitat de Robotine segueix sota el seu control, mentre que l’aviació russa està bombardejant punts de concentració de forces ucraïneses per a evitar que enviïn reforços.

L’artilleria russa va matar a un civil de 77 anys en Oríkhiv i va deixar a altres tres ancians ferits en aquesta mateixa localitat, segons l’administració ucraïnesa de Zaporíjia.

Un avanç ucraïnès reeixit cap a les ciutats de Melitòpol i Berdiansk, en la costa de la mar d’Azov, permetria a Kíiv tallar el pont terrestre entre els territoris controlats per Rússia en el sud-est del país i l’annexionada península de Crimea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.