Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna informa de nous “èxits” en el front de Zaporíjia

Segons diverses fonts, les conquestes ucraïneses haurien tingut lloc a la zona de Robotine

La viceministra de Defensa ucraïnesa, Hanna Maliar, ha anunciat aquest dilluns nous “èxits” de les tropes de Kíiv en dos punts del front de Zaporíjia, en el sud del país, on fonts independents han informat d’un important avanç ucraïnès en els últims dies.

“Les nostres unitats han tingut èxit en el sud-est de Robotine i en el nord de la localitat de Malà Tokmatxka, en l’óblast de Zaporíjia”, ha escrit Maliar en el seu compte de Telegram.

L’Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW), un centre d’anàlisi estatunidenc que segueix el curs de la guerra, va identificar recentment un avanç ucraïnès “d’importància tàctica” en la zona del front de Robotine. Aquest avanç, segons va assenyalar l’ISW aquest diumenge, hauria permès a les forces ucraïneses començar a travessar territori minat pels russos prop de la localitat de Tokmak, situada 30 quilòmetres al sud-oest de Robotine.

Maliar també ha explicat que els combats continuen en la zona de Robotine. A l’est de la localitat, ha dit també la viceministra, els russos intenten sense èxit recuperar les posicions perdudes en els últims dies.

Ucraïna va llançar a principis de juny, en tres segments diferents del front, la seva esperada contraofensiva terrestre. Des de llavors, Kíiv ha informat d’avanços en el front de Bakhmut (est), en el sud-oest de la província de Donetsk i en l’oest de la de Zaporíjia.

Rússia continua tenint la iniciativa en l’eix Kupiansk-Liman, en el nord-est d’Ucraïna. Segons ha dit avui Hanna Maliar, les forces ucraïneses han guanyat en tots els combats que es van produir en aquesta part de la línia de contacte durant tota la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.