Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna recupera un poble clau prop de Bakhmut

Almenys tres morts en nous bombardejos russos a Donetsk i Kherson

Rússia ha llançat aquesta nit una nova onada massiva de drons i míssils sobre Ucraïna. Moscou ha utilitzat un nombre “sense precedents” d’avions i drons, segons ha explicat aquest dilluns el portaveu de la Força Aèria ucraïnesa, Iuri Ignat, en una intervenció a la televisió recollida per l’agència Efe.

Segons Kíiv, les defenses antiaèries han pogut abatre divuit dels vint-i-quatre drons llançats per les tropes russes contra les províncies d’Odessa i Mikolàiv, al sud del país, a més de disset míssils de creuer. En els atacs contra Kherson i Donetsk han mort almenys tres persones, segons han informat les autoritats regionals.

L’atac ha coincidit amb l’anunci de Kíiv de la recuperació per part de les seves tropes de més territori a l’est i al sud d’Ucraïna.

Pel que fa a l’est, Kíiv ha anunciat la recuperació de dos quilòmetres quadrats prop de la ciutat ocupada de Bakhmut. Concretament, el Ministeri de Defensa d’Ucraïna ha anunciat la recuperació del control de l’estratègica localitat de Klishchivka, situada a menys de deu quilòmetres de Bakhmut. La viceministra ucraïnesa de Defensa, Hanna Maliar, ha compartit un vídeo al canal de Telegram de les forces ucraïneses en les quals es veuen onejant banderes, inclosa la bandera nacional d’Ucraïna blava i groga amb edificis en ruïna i el so de combats en curs de fons. La notícia va ser confirmada pel president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en el seu missatge nocturn en vídeo aquesta passada nit.

Pel que fa al front sud, Kíiv ha anunciat la recuperació de 5,2 quilòmetres quadrats més de territori. Des de l’inici el juny passat de la contraofensiva, les tropes ucraïneses han recuperat un total de 260 quilòmetres quadrats en el front sud i continuen avançant en direcció a la ciutat ocupada de Melitòpol, a la província de Zaporíjia, segons ha informat Maliar.

D’altra banda, el ministre xinès d’Afers Estrangers, Wang Yi, inicia aquest dilluns una visita de quatre dies a Rússia per mantenir converses sobre seguretat, segons ha informat el seu departament.

El diari britànic The Guardian que cita l’AFP informa que el viatge és l’últim d’una sèrie de visites d’alt nivell i trucades telefòniques entre les dues parts, que mantenen una gran cooperació. Pequín ha intentat mantenir una posició neutral en la guerra a Ucraïna, alhora que fa de salvavides diplomàtic i financer a Moscou a mesura que s’aguditza el seu aïllament internacional. La visita de Yi a Moscou es produeix després del viatge a Rússia del líder nord-coreà, Kim Jong-un, a Rússia, de tornada ja al seu país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.