Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia ataca amb drons i míssils la rereguarda ucraïnesa

La invasió russa d’Ucraïna compleix sis-cents dies

La guerra a Ucraïna compleix aquest dilluns sis-cents dies des de l’inici de la invasió russa, amb la contraofensiva de Kíiv cada vegada amb menys força i amb una intensificació dels atacs per part de Moscou en diversos sectors del front. Les forces del president rus, Vladimir Putin, han atacat aquesta matinada amb més d’una desena de drons Shahed de fabricació iraniana diverses regions del centre i l’oest d’Ucraïna, on s’han activat les defenses antiaèries, segons informen aquest dilluns les autoritats militars ucraïneses d’aquestes dues zones de la rereguarda, informa l’agència Efe.

“Afortunadament, no hi ha hagut impactes en infraestructures civils o crítiques”, ha escrit en el seu compte del canal de missatgeria instantània Telegram el cap de l’Administració Militar de Poltava, Filin Pronin, en un missatge recollit per Efe. A més de drons, les forces russes han llançat també contra aquestes zones un míssil balístic Iskander M i cinc míssils Kh-59.

Moscou declara en crida i cerca un advocat opositor

Rússia ha declarat aquest dilluns en cerca i captura un advocat opositor contrari a la invasió d’Ucraïna. El Ministeri rus de l’Interior ha inclòs en la seva llista de cerca i captura a Mark Feiguin, que l’abril del 2022, dos mesos després de l’esclat de la guerra, va ser declarat “agent estranger” per les autoritats russes, informa Efe. Feiguin, de 52 anys, exiliat a Ucraïna i exdiputat de la Duma de l’Estat, va actuar com a advocat defensor en el cas de la missa punk del grup Pussy Riot, les integrants del qual van ser condemnats a dos anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.