Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Xoigú informa Putin que la situació en els fronts d’Ucraïna és “estable”

El ministre rus de Defensa assegura que l’ofensiva ucraïnesa xoca amb una “defensa activa” de les tropes del Kremlin

El ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, ha informat aquest dilluns el president Vladímir Putin que la situació en els fronts d’Ucraïna és “estable” i les tropes russes no només mantenen les seves posicions, sinó que continuen el compliment dels seus plans.

“Naturalment, avui dia continuem operacions actives en els sectors en els quals considerem necessari enfortir les nostres posicions”, ha explicat Xoigú al cap del Kremlin.

En la reunió amb Putin, fragments de la qual van ser difosos pel Kremlin i en què també van participar el viceministre d’Exteriors Serguei Riabkov i els responsables de Seguretat, Espionatge i la Guàrdia Nacional, el ministre de Defensa va indicar que la situació en els fronts “en general es veu estable”.

“Les tropes duen a terme accions amb professionalitat, exhibeixen heroisme i confiança que no sols podran mantenir les seves posicions, sinó també continuar complint els plans que hem traçat”, ha afegit el titular de Defensa.

Xoigú va destacar que les accions ofensives ucraïneses xoquen amb una “defensa activa” de les tropes russes, que en “moltes àrees” han aconseguit millorar la situació tàctica.

“Hem superat la campanya ofensiva de primavera que planejaven les autoritats ucraïneses, la d’estiu i ara la de tardor. I –els ucraïnesos– no han assolit èxit en cap d’aquestes campanyes”, ha assegurat.

El ministre ha afegit que al llarg de tota la línia del front s’ha construït una “defensa bastant profunda i escalonada”.

“Ara se li pot dir defensa activa, perquè després de l’inici, el 4 de juny, de la campanya d’estiu l’enemic ha sofert pèrdues importants i greus en efectius i equips: centenars de tancs, més de mil, 1.500 vehicles blindats”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.