Política

Tercer alliberament d’ostatges a Gaza

Aturada fràgil de les hostilitats per a l’intercanvi

La fràgil aturada dels bombardejos i atacs d’Israel a Gaza han permès avui dur a terme el tercer intercanvi de presoners palestins i ostatges. Trenta-nou presos palestins han tornat a Gaza i una quinzena d’ostatges que estaven en mans de Hamas des de la invasió del dia 7 han estat alliberats.

L’alto el foc temporal ha servit perquè seguissin entrant a Gaza combois humanitaris amb ajut alimentari i sanitari. L’intercanvi d’interns de la presó d’Ofer i d’ostatges s’ha fet a la tarda, supervisat per les autoritats del Qatar i materialitzat per membres de la Creu Roja. Una tretzena dels ostatges alliberats són israelians. A primera hora de la tarda s’havia alliberat individualment un ciutadà rus, que Hamas ha volgut remarcar quedava en llibertat per l’actitud de Rússia en el conflicte.

L’alliberament d’una nena nord-americana de 4 anys ha servit al president Joe Biden, per felicitar-se de les gestions diplomàtiques i assegurar que els EUA “treballen” per assolir una “solució per als dos estats” i que “d’entrada, frenin les hostilitats i la treva s’estengui” els dies que sigui necessari. D’altres cancelleries han fet també una crida a ampliar la treva, com l’Elisi a través de la ministra d’Exteriors, Catherine Colonna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.