Política

conflicte bèl·lic apròxim orient

Israel i Hamàs són “a prop” d’acordar estendre la treva per dos dies, diu Egipte

Segons un portaveu egipci, l’allargament de la treva suposarà l’alliberament de 20 rehens israelians i 60 palestins presoners a Israel

Israel i Hamàs són “a prop” d’estendre la treva per dos dies més, en els quals es contempla l’alliberament diari de deu ostatges israelians a Gaza a canvi de l’excarceració de 30 presoners palestins, segons ha explicat el director del Servei Estatal d’Informació, Diaa Rashwan, que actua com a portaveu del govern egipci. D’aquesta manera, un total de 20 israelians i 60 palestins serien alliberats durant l’extensió de l’alto el foc

“Els esforços egipci-qatarians per a estendre la treva humanitària en la Franja de Gaza estan, fins ara, prop d’aconseguir una extensió per dos dies més”, ha dit el funcionari egipci en un comunicat.

Rashwan ha apuntat que, a més del bescanvi d’ostatges per presoners, durant els dos dies de treva estesa l’alto el foc es mantindrà “en tota la Franja de Gaza”, on tampoc estarà permès el vol d’avions de combat o drons israelians.

Així mateix, continuarà també l’entrada d’ajuda humanitària, mèdica i de combustible en tot l’enclavament palestí, d’acord amb la nota, que no va aportar detalls sobre les quantitats acordades.

Aquest dilluns es compleix el quart dia de treva a Gaza, enmig de la incertesa sobre si es prolongarà més dies, una possibilitat que incloïa l’acord aconseguit la setmana passada per totes dues parts.

Divendres passat a les 07.00 hora local (05.00 GMT) el pacte va entrar en vigor i incloïa la posada en llibertat de 50 captius israelians per l’excarceració de 150 palestins, i obria la porta a una ampliació de fins a deu dies si Hamàs continuava permetent la sortida d’almenys deu ostatges per dia.

Tant el grup islamista com el govern israelià van expressar aquest diumenge públicament la seva voluntat d’estendre l’acord, alguna cosa que, no obstant això, encara no s’ha materialitzat mancant poques hores perquè expiri l’alto el foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.