Política

regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat abans d’hora de la cerimònia del Dia D

El primer ministre britànic, el conservador Rishi Sunak, s’ha vist obligat aquest divendres a demanar públicament disculpes per no haver-se quedat a l’acte principal dels organitzats per commemorar el 80è aniversari del Desembarcament de Normandia. Sunak va marxar abans d’hora de Normandia per assistir a una entrevista amb la cadena de televisió britànica ITV amb motiu de la campanya de les eleccions generals del 4 de juliol. “Va ser un error i m’hauria d’haver quedat a França més temps”, ha escrit el primer ministre britànic en un missatge a les xarxes socials.

Sunak va participar en un primer acte al matí a la localitat de Ver-sur-Mer (Normandia), juntament amb Carles III i Camil·la, però no va quedar-se al de la tarda a la platja d’Omaha, que va presidir el president francès, Emmanuel Macron, i al qual van assistir caps d’estat de diversos països, entre ells el dels EUA, Joe Biden, i el primer ministre ucraïnès, Volodímir Zelenski.

Sunak va delegar les seves funcions als seus ministres, entre ells el d’Afers Estrangers, David Cameron.

Després de la disculpa del premier, el líder laborista, Keir Starmer, favorit per guanyar les eleccions del 4 de juliol, ha dit que li va “sorprendre” que Sunak hagués marxat abans d’hora i ha destacat que calia “ser allà”.

“Aquest és el vuitantè aniversari d’una operació duta a terme per dones i homes joves valents, no més grans que el meu fill, que van córrer per aquelles platges el Dia D sota trets, espantats, però valents”, ha dit Starmer en declaracions a la cadena ITV i recollides per l’agència Efe.

“Per mi només hi havia una opció: ser allà”, ha destacat el polític laborista, que va participar dijous de la commemoració a Normandia. Ha afegit que va aprofitar l’“oportunitat” per parlar amb Zelenski, a qui li va dir que “no hi haurà canvis en el nostre suport” a Kíiv sota un govern laborista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.