Política

eleccions europees

Le Pen arrasa a la Catalunya del Nord

Reagrupament Nacional triplicaria el resultat obtingut pel partit de Macron

Victòria incontestable de Reagrupament Nacional (RN) de Marine Le Pen i Jordan Bardella a la Catalunya del Nord. Amb més del 41% del vot escrutat, la formació d’extrema obtindria el 41,76% de les paperetes, segons informen els mitjans locals. En segona posició, a gairebé trenta punts de distància, hi hauria els socialistes amb un 12,48% dels vots i en tercer lloc se situaria Renaixement, el partit del president Emmanuel Macron, amb un 10,32%, mentre que la França Insubmisa obtindria un 7,98% de les paperetes. Darrere seu hi hauria la llista ultra Reconquesta! d’Éric Zemmour, encapçalada per Marion Maréchal, neboda de Marine Le Pen, amb un 5,98%.

Un resultat que sumat al obtingut per Reagrupament Nacional donarien a l’extrema dreta gairebé la meitat dels vots a la Catalunya del Nord. Derrota, doncs, sense pal·liatius, per la formació del president francès. Tampoc no aconseguirien aixecar el cap els Republicans que obtindrien un 4,46% de les paperetes, mentre que els Ecologistes obtindrien un 3,87% dels suports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.