Política

nacions unides

Guterres: “El món no es pot permetre que el Líban es converteix en una nova Gaza”

El secretari general de l’ONU adverteix que el món tal com està és “insostenible” i “no pot continuar així”

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha advertit aquest dimarts que “l’estat del nostre món és insostenible i no pot continuar així”. Ho ha dit en el discurs d’obertura de l’Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York, l’endemà dels mortífers atacs israelians al Líban, que van deixar mig centenar de morts al país àrab. El portuguès ha avisat que ni el món ni Israel es poden permetre que el Líban “esdevingui una altra Gaza”. Ha assegurat que “tothom” hauria d’estar “alarmat” per l’escalada de la violència al Líban, país que veu “ran de l’abisme”.

Sobre Gaza, ha dit que “res pot justificar el càstig col·lectiu al poble palestí”, i ha admès que “la rapidesa i el nivell de morts i destrucció” a la Franja no tenen comparació amb res que hagi vist abans. Tot i que no ha citat cap país en concret, Guterres ha acusat veladament a Rússia i Israel de comportar-se amb total “impunitat”. “El nivell d’impunitat al món és políticament indefensable i moralment intolerable”, ha destacat el secretari general de l’ONU en la seva intervenció recollida per l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.