Política

Guerra a Gaza

Biden avisa que una guerra a gran escala “és possible” a l’Orient Mitjà

El president dels EUA pensa que encara es pot evitar aquesta possibilitat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha avisat aquest dimecres en una entrevista amb la cadena ABC que una guerra a gran escala “és possible” a l’Orient Mitjà, tot i que ha insistit en la seva aposta per la diplomàcia per a resoldre el conflicte.

El president estatunidenc, no obstant això, ha dit que està treballant per a aconseguir un acord entre Israel i els seus veïns per a arribar a un enteniment que allunyi aquesta possibilitat.

“Estic usant tota l’energia que tinc, amb el meu equip, per a aconseguir-lo”, ha assegurat. “No vull exagerar-ho, però existeix una possibilitat. Si podem aconseguir un alto el foc al Líban, que això pugui avançar cap a un acord per a Cisjordània”, ha afirmat Biden, qui ha recordat que encara quedaria bregar amb l’assumpte de Gaza.

El president estatunidenc ha explicat que l’actual és un “punt d’inflexió en la història” i ha assegurat que el que succeeixi “a curt termini” marcarà el rumb del món en les pròximes dècades.

Aquest dimarts, en el seu últim discurs davant l’Assemblea General de l’ONU, Biden ja va advertir contra una “guerra a gran escala” a l’Orient Mitjà donada la creixent tensió entre Israel i el grup xiïta Hezbol·là, i va advocar per donar una oportunitat a la diplomàcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.