Política

Orient Mitjà

Soldats israelians hissen una bandera d’Israel en Maroun al-Ras, en el sud del Líban

L’espai és un parc situat al sud de la ciutat amb nombroses imatges de l’aiatol·là Khomeini i del líder suprem de l’Iran, Ali Khamenei, i que era visitat habitualment per alts funcionaris iranians

Soldats israelians van hissar en la nit del dimarts la bandera nacional del seu país en un turó en territori del Líban al sud de la ciutat de Maroun al-Ras, a tot just un quilòmetre de la frontera entre tots dos països, una acció difosa per les xarxes socials que ha provocat una onada de reaccions, a favor i en contra.

Les tropes hebrees van aixecar la bandera al “Jardí de l’Iran”, un parc situat al sud de la ciutat i que comptava amb nombroses imatges de l’aiatol·là Khomeini i del líder suprem de l’Iran, Ali Khamenei.

El lloc disposa d’un model de la Cúpula de la Roca, part de l’Esplanada de les Mesquites de Jerusalem, el tercer lloc més sagrat per a l’islam i símbol habitual entre milicians palestins, però també entre els combatents del grup xiïta Hezbol·là.

En un vídeo es mostra com un grup de soldats planten una bandera d’Israel enmig de les instal·lacions destruïdes del parc, a la part alta d’un pujol.

Segons el diari israelià Walla, el parc era un lloc que els “alts funcionaris iranians solien visitar”.

L’Exèrcit d’Israel va començar les seves operacions terrestres “limitades” en el sud del Líban en la matinada de l’1 d’octubre, amb l’objectiu d’empènyer als milicians de Hezbol·là al nord del riu Litani, per sobre de l’àrea desmilitaritzada designada per l’ONU després de la guerra de 2006.

Israel manté un constant intercanvi de foc amb Hezbol·là des de fa un any, encara que en les últimes dues setmanes ha intensificat els seus atacs, concentrats sobretot en el sud i l’est del Líban, però també contra la capital, Beirut.

Aquest dimecres, l’Exèrcit ha confirmat haver atacat fàbriques d’armament i una caserna de la intel·ligència del grup xiïta en els suburbis del sud de la capital, un bastió de Hezbol·là conegut com el Dahieh.

Les forces israelianes també han ordenat l’evacuació forçosa de més d’un centenar de comunitats libaneses al sud del riu Awali, situat a més de 50 quilòmetres de la frontera i molt més al nord del riu Litani, després d’enviar tropes al sud del Líban la setmana passada.

Almenys onze soldats israelians han mort en combats amb Hezbol·là, segons l’Exèrcit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.