Política

orient mitjà

Almenys 22 morts i 117 ferits pels bombardejos israelians contra el centre de Beirut

Aquest és el tercer bombardeig que pateix la capital libanès en poc més de dues setmanes

Almenys vint-i-dos persones han mort i altres 117 han resultat ferides aquest dijous a causa de dos bombardejos israelians contra sengles edificis en el centre de Beirut, segons ha informat el ministeri de Salut Pública del Líban.

El Centre d’Operacions d’Emergència del citat ministeri ha informat en un comunicat que el balanç “inicial” de víctimes se situa en onze morts i gairebé mig centenar de ferits, entre tots dos atacs contra els barris de Ras Al Naba’a i Nuweiri.

Segons l’Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN), els bombardejos van tenir com a objectiu les proximitats de l’edifici Al Ameliya, en el barri de Ras Al Naba’a, i un immoble prop del complex de Jatam al Anbiaa, en Nuweiri, una àrea més meridional de la capital libanesa fins on també es van desplaçar diversos equips d’ambulàncies.

Aquest ést el tercer atac contra la ciutat des que Israel va començar una intensa campanya aèria fa més de dues setmanes, que ha estat dirigida principalment contra el sud i l’est del Líban, a més dels suburbis del sud de la capital libanesa, coneguts com el Dahye.

Les altres àrees de la capital atacades en les últimes setmanes han estat les de Cua i Bashoura.

Fora dels seus límits, però adjacents a aquests, l’extraradi del Dahye ha estat bombardejat diàriament en les últimes dues setmanes, la qual cosa ha obligat els seus residents a fugir a altres zones més segures i han convertit al populós suburbi en una àrea fantasma.

L’ofensiva israeliana ha obligat a més d’1,2 milions de persones a abandonar les seves llars en diferents punts del país, d’acord amb xifres proporcionades per les autoritats del Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.