Política

orient mitjà

Israel dispara contra la caserna general de les forces de l’ONU al Líban

Dos ‘cascos blaus’ han resultat ferits lleus pels atacs de l’exèrcit israelià

Soldats de l’exèrcit israelià han obert foc aquest dijous al matí deliberadament contra posicions de la Força Provisional de les Nacions Unides al sud del Líban i dos cascos blaus han resultat ferits. Un dels llocs atacats ha estat la base principal de la missió de l’ONU a la localitat de Naqoura, segons ha confirmat la mateixa força de manteniment de la pau, desplegada el 1978 arran de la “massacre de la carretera costanera” i l’Operació Litani d’Israel.

Segons ha informat la missió de les Nacions Unides, un tanc Merkava de l’exèrcit israelià ha disparat contra una torre d’observació a la caserna general de la Força Provisional de les Nacions Unides a Naqoura, impactant directament contra ella i fent-la caure. En l’atac, afegeix la nota de la missió de l’ONU, dos cascos blaus han resultat ferits lleus, però han hagut de ser hospitalitzats.

L’incident d’aquest dijous no ha estat l’únic. Soldats israelians també han disparat contra la posició de les Nacions Unides a Labbouneh, colpejant l’entrada del búnquer on es refugiaven les forces de pau i danyant alguns vehicles. Dimecres, soldats israelians van disparar deliberadament contra les càmeres de vigilància del perímetre i les van inutilitzats. També van disparar contra una posició de la missió de Nacions Unides a Ras Naqoura, on se celebraven reunions tripartides abans de la intensificació del conflicte entre Israel i Hezbol·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.