Política

orient mitjà

Israel ignora els EUA i torna a bombardejar el sud de Beirut

L’exèrcit israelià afirma que l’atac tenia com a objectiu unes instal·lacions d’emmagatzematge d’armes als suburbis de Dahieh

Avions de combat israelians han tornat aquest dimecres a descarregar el seu plom sobre el sud de Beirut, després d’uns dies de relativa calma i d’haver advertit els residents de Haret Hreik d’un atac imminent. L’exèrcit israelià ha dit que l’objectiu dels atacs era una instal·lació soterrània d’emmagatzematge d’armes als suburbis de Dahieh.

Els bombardejos s’han produït unes hores després que els Estats Units haguessin reiterat públicament la seva oposició als atacs israelians contra la capital libanesa enmig dels creixents temors a una escalada regional més àmplia del conflicte.

“Hem deixat clar a Israel que ens oposem a la campanya de bombardejos que han estat llançant en les últimes setmanes a Beirut”, va dir el portaveu del Departament d’Estat nord-americà, Mathew Miller, en una compareixença a la Casa Blanca dimarts al vespre i recollida per les agències, després d’haver expressat la preocupació de Washington per l’abast i la naturalesa de la campanya d’atacs sobre la capital libanesa.

L’última vegada que l’exèrcit israelià va bombardejar Beirut va ser el 10 d’octubre passat, quan dos atacs aeris prop del centre de la ciutat van matar vint-i-dues persones i van reduir a runa dos edificis sencers en un barri densament poblat. Aleshores, fonts de seguretat libaneses van informar que l’objectiu era el dirigent de la milícia xiïta libanesa Hezbol·là Wafiq Safa, però que havia sobreviscut a l’ofensiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.