Política

orient mitjà

L’OMS denuncia que Israel ha bloquejat 53 missions humanitàries a Gaza des de principi de mes

El director general de l’organisme reclama a Israel que “faciliti l’accés a l’OMS i als seus socis al nord de la Franja perquè es pugui ajudar als qui més ho necessiten”

Des de principi del mes d’octubre, només una de les 54 missions organitzades per l’Organització Mundial de la Salut i altres agències humanitàries per a prestar assistència en el nord de Gaza han estat autoritzades per Israel, segons ha denunciat en roda de premsa el director general de l’organisme, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“A la resta se’ls va negar l’entrada, van ser cancel·lades o obstaculitzades”, ha lamentat Tedros en la seva roda de premsa setmanal, en la qual ha reclamat a Israel que “faciliti l’accés a l’OMS i als seus socis al nord de la Franja perquè es pugui ajudar als qui més ho necessiten”.

L’única missió reeixida va poder portar el passat 12 d’octubre subministraments i combustible a l’hospital Kamal Adwan, després de nou intents infructuosos, ha destacat el màxim responsable de l’OMS.

Tedros ha reiterat la seva condemna als atacs israelians contra infraestructures sanitàries de Gaza, després que aquest dilluns l’hospital Al Aqsa en Deir al Balah es veiés afectat per bombardejos aeris, la vuitena vegada que això ocorre des del mes de març passat.

“La llei humanitària internacional obliga a totes les parts en conflicte a garantir que la sanitat està protegida d’atacs”, ha insistit l’expert etíop.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.