Política

crisi migratòria

Els Països Baixos es plantegen enviar a Uganda a sol·licitants d’asil

El govern neerlandès vol deportar als sol·licitants d’asil que hagin esgotat els tràmits per sol·licitar asil i se’ls hagi denegat

El govern neerlandès, que inclou la dreta radical, ha anunciat aquest dimecres que està explorant la possibilitat de deportar i allotjar a Uganda a sol·licitants d’asil procedents de països africans que hagin esgotat tots els recursos legals per a aconseguir la residència legal en Països Baixos, a canvi d’una compensació econòmica per a Kampala.

La ministra neerlandesa de Comerç Exterior i Cooperació al Desenvolupament, la ultradretana Reinette Klever, ha anunciat, durant una visita de treball a Uganda, que la seva col·lega, la ministra de Migració i Asil, Marjolein Faber, desenvoluparà aquesta idea i va avançar que el govern ugandès no està en contra del plantejament i que se li oferirà una compensació econòmica a canvi.

La idea és deportar i allotjar a Uganda als sol·licitants d’asil, que, procedents de països d’Àfrica, hagin estat ja rebutjats en els Països Baixos després de recórrer a totes les vies legals possibles, i l’objectiu és que, des de Kampala, siguin retornats al seu país d’origen.

“El que al final volem és reduir la migració. Per al govern, és important que els qui hagin esgotat els seus recursos legals tornin al seu país d’origen. I aquí és on a vegades s’estanca la situació”, ha assenyalat la ministra Klever, que ha assegurat que els Països Baixos tenen “una llarga relació amb Uganda i aquest és un país hospitalari”, per la qual cosa Faber “continuarà explorant les possibilitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.