Política

orient mitjà

Almenys 19 morts, entre ells nens, en un atac israelià contra una escola al nord de Gaza

L’exèrcit d’Israel bombardeja un centre educatiu utilitzat com a refugi per a famílies desplaçades a Jabalia

Israel ha intensificat la seva ofensiva militar a la Franja de Gaza, en paral·lel a la campanya al Líban. L’exèrcit d’Israel s’està acarnissant especialment la nord de l’enclavament palestí, on aquest dijous ha matat almenys dinou persones en un atac amb drons contra una escola que servia de refugi a famílies desplaçades a Jabalia. La majoria de les víctimes mortals són dones i nens, segons informa el canal de televisió per satèl·lit qatarià Al Jazeera. L’atac també ha deixat desenes de ferits.

L’exèrcit israelià, per la seva banda, ha confirmat l’atac en un comunicat, on diu que l’escola era utilitzada com a centre de comandament i control per part de Hamàs i la Jihad Islàmica. Els atacs a escoles per part de l’exèrcit israelià a la Franja de Gaza s’han tornat habituals i els justifica amb l’argument són utilitzats per Hamàs i la Jihad Islàmica com a centres de comandament i control.

En les dues últimes setmanes, Israel ha incrementar l’acció militar al nord de la Franja de Gaza en el marc d’una ofensiva a gran escala amb ordres d’evacuació i bloquejant l’entrada d’aliments i altres subministraments bàsics com medicines a la zona amb l’objectiu de sotmetre les 400.000 persones que encara hi queden i obligar-se a desplaçar-se cap al sud.

Segons fonts de la defensa civil de l’enclavament palestí, unes 200.000 persones en el camp de refugiats de Jabalia porten tretze dies consecutius sense aconseguir menjar, beguda o medicines i la situació és catastròfica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.