Gran angular

Bizbarcelona, mercat de finançament

Empreses de capital risc, àngels inversors i entitats financeres públiques i privades avaluaran projectes d'emprenedors

Molts cometen l'error de començar buscant finançament en
el sector públic

Tenir un bon projecte de negoci no serveix de res si no hi ha diners per engegar-lo. I malgrat la crisi en els mercats, n'hi ha, de diners en mans d'inversors disposats a arriscar-los finançant projectes on vegin rendibilitat. Molts es concentraran els dies 13 i 14 de juny al recinte de Montjuïc , on se celebrarà el saló d'emprenedors Bizbarcelona, organitzat per Fira de Barcelona i promogut per l'Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, la Generalitat, la Caixa, l'ICO, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. En aquesta edició s'han reforçat els continguts que puguin potenciar el creixement de les petites empreses i autònoms,

Els emprenedors podran anar al Mercat de Finançament, on diferents entitats financeres, institucions i assessors estaran a seva disposició per estudiar-ne la idoneïtat de cara a ser finançats. Entre aquestes entitats hi ha Banc de Sabadell, BBVA, La Caixa, l'Institut Català de Finances, ENISA, ACC1Ó i Barcelona Activa-Ajuntament de Barcelona.

També es pot demanar participar en l'Speed Dating amb àngels inversors, trobades amb inversors privats que poden aportar al projecte, a més del finançament requerit, els coneixements sectorials i els contactes que es necessiten per créixer. Es programen reunions de deu minuts com a màxim ambles següents xarxes d'àngels inversors: Business Angel Network Catalunya (BANC), BCN Business Angels, Caixa Capital Micro (Caixa Capital Risc), EIX Technova – La Salle, Esade Business Angels, Keiretsu Barcelona, Xarxa d'Inversors d'IESE, The Crowd Angel (Inveready) i Seed Rocket.

Per als que necessiten inversions més importants hi ha el Venture Capital Corner, on es faran entrevistes de tres minuts com a màxim amb societats de capital risc amb alta capacitat inversora; si el projecte resulta interessant, l'inversor ofereix una segona reunió en privat per poder estudiar amb més detall el projecte i la possibilitat d'inversió. Les societats que hi participaran seran Ysios, Alta Partners, IDG Ventures, Bcn High Growth, Graft Capital, Baring Private Equity Partners, Elaia Partners, Knife Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Caixa Capital Risc i Inveready.

Entre tanta varietat de finançament, quin s'ha de buscar? Àlex Miera, soci fundador de la consultora especialitzada en finançament públic i privat E&F Partners i membre d'Esade Ban, explica que depèn del pla de creixement: “No és el mateix un petit empresari amb una previsió moderada de creixement que un projecte amb vocació mundial. En el primer cas, s'ha de buscar un finançament de tipus bancari o d'ajuts públics; en el segon, capital risc o àngel inversor.” Miera alerta que molts emprenedors cometen l'error de començar buscant finançament públic i que acaben sense rebre l'ajut perquè no troben la part privada. “La seqüència lògica és començar amb el finançament propi i de coneguts, després intentar trobar capital risc, àngels inversors o family office. Amb això ja es pot anar al finançament públic, i quan ja es factura és el moment d'anar a veure els bancs amb uns balanços amb cara i ulls”, assenyala.

Entre les 14 conferències sobre finançament que es faran a Bizbarcelona destaquen Els reptes de creixement per a la pime industrial (la Caixa), Suport al treballador autònom (Departament d'Empresa i Ocupació, Parlant amb els àngels (BANC), El pla de negoci:claus per atraure l'interès (IESE), ‘Crowdfunding': un nou canal de finançament (Inveready) i Com tenir èxit amb els inversors privats (ACC1Ó).

150 activitats en dos dies

No tot és finançament. Bizbarcelona està estructurat en nou grans blocs temàtics: finançament, innovació, internacionalització, estratègia i gestió empresarial, vendes, optimització de recursos, habilitats directives, eines de màrqueting i comunicació, i franquícies. Entre les activitats previstes destaquen més de 150 conferències, tallers, espais d'assessorament personalitzat i àrees per facilitar els contactes empresarials.

Explicaran casos d'èxit més de 300 ponents, entre els quals hi ha Christina Brodbeck, de l'equip fundador de Youtube; Xavier Verdaguer, soci fundador i CEO de TMT Factory, BCN Media, Integra TV i Innovalley, i Albert Bosch, esportista que pronunciarà una conferència sobre l'aventura d'emprendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.