Focus

Els perfils sol·licitats no són els mateixos arreu

Segons les empreses consultades per elaborar el Baròmetre 2012, els perfils professionals més demanats del sector tecnològic català són de programadors d'aplicacions, tècnics de sistemes, analistes i consultors funcionals. En els propers 3 anys a Barcelona es preveu que hi hagi més demanda de programadors d'aplicacions de telèfons intel·ligents i de gestors de comunitats en línia. Per la seva part, a la zona metropolitana i a la resta de Catalunya es preveu que hi faltin més redactors de continguts web.

Tot i que Barcelona és l'epicentre per al sector de les telecomunicacions (i encara més des que és la capital mundial del mòbil), hi ha altres punts del territori molt actius. Per exemple, la ciutat de Reus és un pol d'atracció. Marc Arza és el regidor d'Innovació i Ocupació i destaca que el sector TIC “genera uns 1.000 llocs de treball”. El “talent que genera la Universitat” i la presència de multinacionals com T-systems i IBM són clau per a fer de motor del sector i per a “la consolidació de petites i mitjanes empreses locals que es dediquen de manera molt viva i dinàmica a les TIC”. Arza creu que “per les multinacionals, aquest teixit local és important per buscar col·laboradors i també ho és el diferencial de costos que troben amb Barcelona; fins a un 20% o un 30% més barat tant en sòl com en mà d'obra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.