Política

El govern espanyol preveu que Calviño mantingui la Comissió d’Afers Econòmics

La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha afirmat que en l’Executiu no s’ha plantejat que la vicepresidenta tercera, Nadia Calviño, deixi de presidir la Comissió Delegada d’Assumptes Econòmics, davant la possibilitat que la titular de Treball, Yolanda Díaz, ocupi la vicepresidència segona.

Montero, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, no ha ofert detalls dels moviments que comportarà en el si del Govern la sortida de Pablo Iglesias com a vicepresident, ja que ha assegurat desconèixer-los, perquè és una prerrogativa exclusiva de Pedro Sánchez.

A les paraules que va pronunciar Sánchez sobre aquest assumpte al final de la cimera hispano-francesas de Montalban, Montero s’ha referit diverses vegades la ministra per a recalcar l’agraïment a la tasca exercida pel vicepresident segon i que es respectarà l’acord subscrit.

També ha dit desconèixer els detalls que queden per perfilar després de la marxa d’Iglesias i ha manifestat que no volia especular sobre ells.

Però en plantejar-li si el nomenament de Díaz en substitució del líder de Podemos podria portar aparellat que fora ella la que presidís la Comissió Delegada d’Assumptes Econòmics en comptes de Nadia Calviño, ha assenyalat que en cap moment s’ha plantejat un canvi.

Al possible nomenament de Yolanda Díaz s’ha referit també la vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, qui ha comparegut en la roda de premsa al costat de Montero. Els periodistes li han preguntat per la possibilitat que tingui alguna reticència al fet que Díaz ocupi una vicepresidència superior a la seva, i ella ho ha negat i ha assegurat tenir molt bona relació amb la titular de Treball.

Ribera ha precisat que en l’actualitat, i si ho manté així Sánchez, hi ha un equip amb quatre vicepresidències, de les quals una és de caràcter polític, una altra social, una tercera econòmica i una altra ambiental. “Un perfil d’una vicepresidència social respondria perfectament a l’estructura actual”, ha afegit atorgant d’aquesta manera la plena responsabilitat econòmica a la vicepresidència de Calviño i deixant per a Unides Podemos, com fins ara, la de caràcter social.

Per part seva, la ministra portaveu ha assenyalat que, després dels canvis que hi hagi amb la sortida d’Iglesias, no hi haurà modificacions en el full de ruta del Govern de coalició i existirà continuïtat.

Davant la insistència dels informadors, ha assegurat ser conscient de l’interès entorn d’aquesta situació però ha reiterat no tenir més informació sobre aquest tema i que és una competència exclusiva de Sánchez.

En plantejar-li si la marxa del líder de Podemos facilitarà la relació dels socis de coalició, s’ha limitat a manifestar que es continuarà treballant en comú de la mateixa forma que fins ara. “No esperem cap relació diferent a la mantinguda fins avui”, ha reiterat.

Respecte a la possibilitat que l’encara vicepresident segon tingués intenció de tornar al Govern, Montero ha assenyalat que ella només té constància de la seva decisió d’abandonar l’Executiu i que entén que l’haurà reflexionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.