Economia

Sánchez relega Yolanda Díaz a la tercera vicepresidència perquè mantingui Treball

La ministra d’Unides Podem accepta passar a ser la vicepresidenta tercera del govern espanyol

Calviño serà la vicepresidenta segona i mantindrà el control de la Comissió d’Afers Econòmics

La decisió de Pablo Iglesias d’abandonar el govern espanyol per presentar-se com a candidat a les eleccions a la Comunitat de Madrid va agafar tothom amb el peu canviat.

Tant és així, que aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sortit al pas de les declaracions de l’encara vicepresident segon en referència a la seva substitució al consell de ministres. Sánchez ha explicat que no veia cap problema en el fet que Yolanda Díaz pogués ser la substituta d’Iglesias, però ha explicat que això comportaria canvis en l’estructura del consell de ministres.

Finalment, els reajustaments s’han centrat en el fet que els morats pretenien mantenir la vicepresidència segona i el ministeri de Treball en la persona de Yolanda Díaz, però això hauria complicat el paper de la vicepresidenta tercera i responsable de l’àrea econòmica –Nadia Calviño– que hauria quedat relegada sota una vicepresidència –la que ocuparia Díaz– que també tindria responsabilitats en l’àrea econòmica si mantingués també la cartera de Treball.

La solució de Pedro Sánchez ha estat atorgar Nadia Calviño la segona vicepresidència i així continuaria com a responsable de tota l’àrea econòmica. Per la seva banda, Yolanda Díaz passaria a ocupar la tercera vicepresidència i d’aquesta manera el ministeri de Treball quedaria sota la responsable de l’àrea econòmica del govern espanyol. Yolanda Díaz ja ha acceptat aquests canvis i podrà mantenir el ministeri de Treball i al mateix temps serà la tercera vicepresidenta del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.