Política

Illa diu que mai hi haurà un referèndum a Catalunya

El lider socialista diu que no assistiran “a cap reunió que vagi en la línia d’augmentar la divisió entre catalans”, i contradiu la portaveu al Parlament, Alícia Romero

El líder de l’oposició Salvador Illa, ha assegurat avui, amplificant el que ja va manifestar la ministra María Jesús Montero, que “no hi haurà mai un referèndum d’autodeterminació a Catalunya amb el suport dels socialistes catalans”. El primer secretari del PSC, tot i que porta tota la legislatura demanant que es reuneixi una taula de diàleg entre partits a Catalunya, ha assegurat en aquesta ocasió que no tenen compromesa l’assistència “a cap reunió que vagi en la línia d’augmentar la divisió entre catalans”, segons recull l’agència EFE. Unes declaracions que desautoritzen a la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, que ha donat per fet avui que aniran a la taula de partits que el president Aragonès, convocarà al juny. “Anem a les reunions quan el president ens convoca tot i que ens agradaria que ens convoqués per parlar del que ens uneix als catalans”, ha manifestat Romero.

Ill ha fet aquestes declaracions a la Delegació del govern central a Catalunya després d’assistir a la presa de possessió de Carlos Prieto com a nou delegat, i ha afegir que “el president hauria d’haver complert els seus compromisos que va contreure en ocasió de la investidura de Pedro Sánchez, que és convocar la taula de diàleg de partits catalans, no treure’s ara una convocatòria que no coneixem”. També ha reiterat la demanda perquè “se centri en els problemes reals dels catalans”, com ara el de la sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.