Economia

ECONOMIA

La zona euro s’allunya de la recessió amb un creixement del 0,1% del PIB el segon trimestre

La xifra és dues dècimes per sota de l’estimada a l’agost per la revisió a la baixa del creixement econòmic a Irlanda i Itàlia durant aquest període

El producte interior brut (PIB) de la zona euro va créixer un 0,1% el segon trimestre de l’any, dues dècimes menys del que va estimar a l’agost l’agència d’estadística comunitària Eurostat, i s’allunya de la recessió, segons les dades que ha presentat l’ens aquest dijous, informen l’ACN i Efe. La causa d’aquesta dada és la revisió a la baixa del creixement econòmic a Irlanda i Itàlia durant aquest període. Al conjunt de la UE, el PIB es va mantenir estable entre l’abril i el juny en comparació amb el trimestre anterior, en línia amb l’estimació preliminar de l’Eurostat.

Al bloc, la millora de les dades per a Polònia, el PIB de la qual va caure un 2,2% en lloc del 3,7 calculat anteriorment, va compensar l’empitjorament a Irlanda, on el creixement es va situar en el 0,5% davant el 3,3% del càlcul previ. La variació al PIB irlandès, però, va empènyer a la baixa el resultat per a la zona euro, on també la caiguda del PIB italià va ser una dècima més del que s’havia estimat inicialment, en concret del 0,4%, segons les dades publicades aquest dijous i que per a la resta de grans potències de la zona euro es van mantenir sense canvis. El PIB alemany es va mantenir estable després d’haver caigut els dos trimestres anteriors, mentre que l’espanyol va créixer un 0,4%, una dècima menys que el primer trimestre, i el francès un 0,5%, mig punt més.

Pel que fa als components del PIB, el consum de les llars es va mantenir estable tant a la zona euro com a la UE , mentre que la despesa pública final va augmentar un 0,2% a les dues zones.

Per altra banda, Eurostat ha confirmat aquest dijous que la taxa d’ocupació ha crescut el segon trimestre un 0,2% a la zona euro, mentre que ha revisat una dècima a la baixa l’augment de l’ocupació a la UE, al 0,1%, dades que suposen un alentiment de la creació de llocs de treball respecte el primer trimestre, quan l’ocupació havia crescut un 0,5% i 0,4% respectivament.

Per països, el major increment del nombre de persones ocupades es va registrar a Lituània, Malta i Portugal (un 1,3% més en tots els casos), mentre que els descensos més importants van tenir lloc a Estònia (-1,5%), Romania (-0,8%) i Croàcia (-0,7%), mentre que a l’Estat espanyol la taxa d’ocupació es va mantenir sense canvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.