Salut

Els adolescents, inclosos en l’assaig de la vacuna Hipra

A principi de juny, l’hospital Josep Trueta de Girona va iniciar un assaig clínic de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per la farmacèutica d’Amer Hipra, per al qual feia una crida als joves d’entre 12 i 17 anys, totes dues edats incloses, a participar-hi. El Josep Trueta és un dels cinc hospitals de l’Estat que fan l’assaig. Entre tots necessiten reclutar fins a 300 adolescents.

Els pediatres de la unitat d’infectologia pediàtrica de l’hospital Josep Trueta estan contents de la resposta obtinguda tenint en compte que la crida es va fer abans de l’estiu, uns mesos de vacances per als estudiants i que no ajuden a la desconnexió que socialment hi ha amb la pandèmia. En l’entrevista, els pediatres Borja Guarch i Francesc Ripoll destaquen, però, la implicació dels joves en la recerca mèdica i posen en valor els beneficis de futur. L’assaig clínic no està tancat i els joves voluntaris s’hi poden inscriure a www.icsgirona.cat/ca/assaighipradolescents . Segons les dades facilitades per l’ICS Girona, des del juny fins ara han participat en l’estudi 41 voluntaris adolescents: 38 vacunats amb la dosi de reforç i 3 pendents de fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.