Política

Nogueras avisa Sánchez que si no avança en l’acord, Junts bloquejarà la legislatura

Insta Sánchez a avançar acord per acord per guanyar-se l’estabilitat

Junts per Catalunya bloquejarà la legislatura i no donarà suport a “cap iniciativa del govern” de Pedro Sánchez si aquest no avança en l’acord subscrit amb els de Carles Puigdemont. La seva presidenta del grup al Congrés, Míriam Nogueras, ha deixat clar aquest vespre que “l’estabilitat del seu govern i de la legislatura depèn dels avenços en l’acord”, que van subscriure Puigdemont i Santos Cerdan (PSOE) la setmana passada a Brussel·les. “Haurà de guanyar-se l’estabilitat, acord a acord”, va etzibar-li amb claredat, vist que han canviat i descartat el pagament per avançat que pretenien durant la campanya electoral.

En un discurs íntegrament en català, Nogueras ha recordat a Sánchez que el “reconeixement nacional” i la resolució del “dèficit en l’autogovern i la recaptació del 100% dels impostos” són dos àmbits a complir sense els quals serà impossible mantenir l’entesa, perquè “entenem que és un acord per a l’història”.

La líder de Junts ha insistit en el compliment de l’acord signat i va recordar-li textualment algun dels seus punts, en que es parla d’amnistia, per exemple. Tenint en compte que “no girem full”, va deixar clar, i que “vostés no han deixat de ser el partit que va abraçar el 155”, però amb qui ens donem una “oportunitat per avançar”.

Junts ha volgut fer evident el seu malestar pel to de la inicial intervenció de Pedro Sánchez, sense gairebé referències a l’amnistia ni a la millora en l’autogovern de Catalunya. En un to agre, Nogueras ha advertit el Congrés que “el conflicte continua irresolt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.