Política

Cerdán assegura que el PSOE no es reunirà amb Junts aquest mes

Era un dels punts que recollia en l’acord entre les formacions que va permetre la investidura de Pedro Sánchez

El PSOE no complirà una de les condicions que va imposar la formació de Junts per donar suport a Pedro Sánchez i no té previst reunir-s’hi aquest mes, incomplint així el termini donat per la formació de Carles Puigdemont que recollia el pacte. Així ho ha confirmat el secretari d’Organització del PSOE i negociador de l’acord d’investidura, Santos Cerdán, als passadissos del Congrés. Amb una explícit “no” ha contestat quan se li ha preguntat si mantindrien la trobada abans de dijous d’aquesta setmana.

L’executiu espanyol no preveu comunicar amb antelació la reunió que el PSOE ha de mantenir amb Junts per fer seguiment dels acords per a la investidura. Fonts de l’executiu consideren que la “discreció” és “fonamental” en la negociació, com ja es va demostrar, afegeixen, en els contactes que van permetre situar Pedro Sánchez de nou a la Moncloa. La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, també ha assegurat que la trobada és entre partits i que, per tant, han de ser ells els que donin informació de les trobades i de qui ha de ser el verificador. “El com es desenvolupa l’acord que va aconseguir el PSOE amb Junts s’ha d’explicar en una taula diferent de la del Consell de Ministres”, ha explicat.

Segons Alegría, el que no es reveli el nom del verificador internacional que donarà fe del compliment dels acords “no és cap qüestió que res quedi ocult”, ja que “si hi ha un senyal d’identitat d’aquest govern és la transparència”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.