Política

Turull diu que l’acord amb el PSOE “de moment s’està complint”

Ha ressaltat que el pacte “és molt honest” i “deixa clares les diferències” perquè “ni nosaltres ens refiem d’ells, ni ells de nosaltres”

El secretari general de Junts, Jordi Turull ha remarcat que venien d’una “gran desconfiança” prèvia i que per això es van “dotar d’un mecanisme de mediació internacional” per ajudar. En aquest sentit, el secretari general del partit ha assenyalat que “de moment l’acord s’està complint” perquè “establia que hi hauria una primera reunió abans de final de mes i així serà”. Turull no ha volgut entrar en més detalls sobre aquestes trobades, que defensa que han de ser “més secretes que discretes”.

Si que ha ressaltat que aquest acord “és molt honest” i “deixa clares les diferències”. “Ni nosaltres ens refiem d’ells, ni ells de nosaltres; a Junts som conscients que tot el que fa el PSOE és per necessitat, no per convicció, per això és importantíssima la mediació internacional”, ha dit en una entrevista a Ràdio Euskadi. També ha explicat que abans d’iniciar les negociacions amb el PSOE per arribar a aquest acord, aquest partit tenia una visió “caricaturitzada” de Junts i que va ser el president del PNB, Andoni Ortuzar, que va propiciar una primera trobada amb el secretari d’Organització del Partit Socialista, Santos Cerdán, en un mas proper a Bilbao

Turull també ha explicat que Junts i el PNB coordinaran els seus vots al Congrés “per a ser tan útils com sigui possible” a Catalunya i Euskadi i perquè “hi ha moltíssimes més coses que ens uneixen que no pas les que ens separen”, posant d’exemple qüestions en el camp social, en el camp econòmic i del debat territorial nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.