Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Les regions ucraïneses annexionades per Rússia votaran en les presidencials de 2024

La Comissió electoral russa ha iniciat els contactes amb el Ministeri de Defensa i el Servei Federal de Seguretat perquè Donetsk, Luhansk, Zaporíjia i Kherson puguin participar en els comicis

Les regions ucraïneses de Donetsk, Luhansk, Zaporíjia i Kherson, annexionades il·legalment per Rússia el setembre del 2022, votaran en les eleccions presidencials russes de març de 2024, informa l’agència russa de notícies Interfax, que cita la Comissió Electoral Central (CEC) del país.

Moscou va anunciar el setembre de 2022 haver annexat Donetsk, Luhansk, Zaporíjia i Kherson, tot i que les seves tropes no controlen tot el seu territori. Les quatre regions ucraïneses ocupades per Rússia ja van participar en les eleccions municipals i regionals russes celebrades el setembre passat.

Ha estat la Comissió Electoral russa, informa l’agència Efe, l’encarregada d’explicar que ja han contactat amb el Ministeri de Defensa rus i el Servei Federal de Seguretat per dur els comicis en aquests territoris i buscar la manera d’organitzar-los.

La Comissió Electoral va confirmar dijous passat que els comicis presidencials a Rússia se celebraran durant tres dies, del 15 al 17 de març, per la qual cosa possiblement se seguirà el mateix procés als territoris ucraïnesos ocupats. El mandatari rus, Vladímir Putin, amb gairebé vint anys en el poder, ja ha anunciat el seu interès a participar en els comicis i obtenir el seu cinquè mandat. Enmig d’una guerra amb Ucraïna, Rússia fa front a diversos desafiaments en matèria econòmica, després de les sancions imposades per Occident, després d’haver ordenat la invasió del país veí, el febrer de 2022.

L’equip de Navalni denuncia la desaparició de l’opositor rus del penal

L’opositor rus Alexei Navalni ja no es troba al centre penitenciari número 6 de la regió de Vladímir, on des del juny de 2022 complia una condemna de dinou anys de presó en règim d’aïllament, informa l’agència Efe. L’opositor rus ha estat traslladat de penal, segons han comunicat aquest dilluns als advocats de Navalni els funcionaris del penal, els quals, però no han revelat on es troba. Els col·laboradors de l’opositor rus denuncien que no tenen notícies d’ell des de fa sis dies i vinculen la seva desaparició amb el recent anunci de les eleccions presidencials



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.