Economia

AGRICULTURA

Presenten la nova línia de vins Gerisena, de la cooperativa de Garriguella

L'entitat, que fa enguany el seu 50è aniversari, prepara una festa per celebrar-ho el 19 d'octubre amb activitats per a tots els públics

La cooperativa agrícola de Garriguella va aprofitar ahir la presentació dels actes programats entorn el seu 50è aniversari per donar a conèixer la nova línia de vins, Gerisena. L'enòloga de la cooperativa, Natàlia Duran, va explicar com ja està en marxa un vi escumós, un blanc de garnatxa blanca fermentat en bóta i un rosat pàl·lid. Vins que s'afegeixen al negre Selecció 2012 –que recull en l'etiqueta el 50è aniversari–, l'essència de Gerisena –de raïm muscat– i el més “antic” dolç de Gerisena, un vi que aquest any ja ha estat reconegut en la guia Peñín amb 90 punts d'un màxim de 100. A més de Duran, en l'acte de presentació també hi va participar l'alcalde de Garriguella, Carles Suàrez, que va destacar el paper primordial de la cooperativa a la petita població, els vincles dels seus veïns amb l'entitat i la satisfacció pel 50è aniversari.

Aposta per la innovació

El president de la cooperativa, Guillem Peralba, va recordar que la cooperativa es fa fundar fa 50 anys amb 82 socis i que actualment en són 62, però que l'activitat cooperativista ha anat canviant, i actualment ha fet una forta aposta per la innovació a través de la tecnologia, I+D, nous productes i l'ampliació del mercat buscant també l'exportació. Per reflectir aquesta nova etapa, el president de la cooperativa de Garriguella va fer una crida a assistir als actes de celebració de l'aniversari, previstos per al dissabte 19 d'octubre.

LA XIFRA

50
anys
celebra aquesta cooperativa fundada el 1963 i amb 82 socis llavors; actualment en té 62.

LA DATA

19.10.13
Dia
que la cooperativa agrícola de Garriguella ha triat per celebrar el 50è aniversari amb diverses activitats.

Música, visites i concursos

Els actes de celebració del 50è aniversari tindran el punt àlgid el 19 d'octubre, quan hi ha previst castellers, grallers, concerts, visites teatralitzades i tastos; activitats, aquestes dues darreres, que es repetiran al llarg de l'any. La presència del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i la inauguració d'una exposició fotogràfica són altres de les activitats previstes per al 19 d'octubre. Durant la resta de l'any també es faran sopars de maridatge, tallers i, per exemple, la promoció 50/50, que implica el regal d'un sopar; o diferents sortejos a la botiga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.