Economia

agricultura

Pelegrí brinda pels 50 anys de la cooperativa de Garriguella

El conseller d'Agricultura va inaugurar la festa del cinquantè aniversari que té lloc aquest cap de setmana i s'allarga la resta de l'any

Va aprofitar per exalçar la tasca feta i l'adaptació als temps

Malgrat que els núvols van amenaçar tot el dia d'aigualir la festa, els socis, amics i familiars de la cooperativa de Garriguella van poder celebrar com cal el seu cinquantè aniversari. Precedit per una comitiva de geganters i una exhibició castellera, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va presidir els parlaments i va oficialitzar la inauguració de la festa.

Pelegrí, en un to distès i proper, va oferir un discurs positivista i va aprofitar l'ocasió per exalçar el sistema cooperatiu com a mitjà “per tirar endavant el país”, tot prenent com a exemple la tasca realitzada durant tants anys –més dels que té, com ell mateix va confessar– a Garriguella. El conseller va incidir en el fet que la tasca que exerceixen les cooperatives va més enllà de l'àmbit econòmic per impulsar la societat i potenciar el territori. En la seva defensa aferrissada d'aquest sistema col·lectiu, va reclamar “la modernització” i “l'adaptació als temps” com a prioritats per oferir “un producte de qualitat i de valor afegit”, tal com ofereix la cooperativa de Garriguella. Així mateix, i aquí sí que va tirar una mica d'aigua al vi, Pelegrí va alertar sobre la nova llei estatal que pretén afectar l'àmbit cooperatiu amb voluntat de recentralització, tot declarant que la seva intenció és impugnar-la.

Actes tot l'any

Els actes de celebració del cinquantè aniversari d'aquesta cooperativa –una de les de més tradició i extensió de vinyes de la DO Empordà– s'allargaran la resta de l'any amb visites teatralitzades obertes al públic cada primer diumenge de mes i les promocions de visita més degustació de vins maridats amb productes de l'agrobotiga. Avui, sense anar més lluny, hi ha programat un vermut jazz que es realitzarà a la terrassa de la cooperativa (12 h) i una audició de sardanes amb la cobla Rossinyolets (16 h). L'agrobotiga presenta promocions com ara la 50 x 50, en què la visita número cinquanta de cada diumenge rebrà com a regal un sopar per a dues persones a la cooperativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.