Economia

El Tresor col·loca 15.000 milions de deute en bons a 10 anys amb una demanda rècord de 96.500 milions

L’emissió està pensada per pal·liar els efectes de la Covid-19

El Tresor espanyol ha llançat una emissió sindicada de deute públic a 10 anys amb un valor de 15.000 milions d’euros, l’import més elevat emès en una referència en la història del mercat de capitals, segons ha informat el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

El govern espanyol ha dut a terme aquesta emissió per tal de pal·liar les conseqüències de la Covid-19 i s’ha trobat amb una demanda rècord, que ha superat els 96.500 milions d’euros, la més alta rebuda per qualsevol emissor públic o privat en una referència.

La participació d’inversors no residents ha superat el 79% del total, cosa que, segons el Tresor, demostra la confiança dels inversors en el futur de l’economia espanyola. El bo emès dimecres venç el 31 d’octubre del 2030.

Del percentatge d’inversors no residents, destaca la participació del Regne Unit i Irlanda amb un 33,3%; França i Itàlia, amb un 15,6%; Alemanya, Àustria i Suïssa, amb un 11,8%, els països escandinaus amb un 5,2% i altres inversors europeus amb un 5,1%. Del continent asiàtic provenen el 2,6% dels inversors no residents, un percentatge similar al d’Orient Mitjà, els Estats Units i el Canadà, amb un 2,5%.

La rendibilitat s’ha situat en l’1,306%, equivalent a 17 punts bàsics per sobre de l’actual referència a 10 anys. Amb l’emissió d’aquest dimecres, ja ha emès 116.648 milions d’euros des de principi d’any, a un cost del 0,32%.

La vida mitjana del deute de l’Estat en circulació és de 7,74 anys i el cost mitjà de la cartera de valors del Tresor se situa en el mínim històric de 2,04%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.