Economia

L’electricitat fa pujar l’IPC fins el 3,1% a l’agost

La inflació ha crescut tres dècimes en relació al juliol, la variació més alta des de febrer de 2017

La pujada dels preus de l’electricitat ha portat a l’Índex de Preus de Consum (IPC) general a l’agost al 3,1% interanual a Catalunya, dues dècimes per sota de la taxa de l’Estat (3,3%), la més alta des de la tardor del 2012.

La inflació ha crescut tres dècimes en relació al mes anterior (juliol), quan l’IPC es va elevar al 2,8%. La variació registrada és la més alta des de febrer de 2017 i representa un creixement de tres dècimes respecte a la pujada de preus corresponent al juliol (+2,8%). En termes mensuals, els preus han passat del -0,6% al juliol al 0,4% a l’agost.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), darrere d’aquest increment dels preus està l’alça del grup habitatge, un 11,5% en taxa anual, on s’engloba també l’electricitat.

A l’Estat, la inflació va ser quatre dècimes més alta a l’agost que al juliol.

A Catalunya, el creixement anual dels preus s’explica per l’increment de l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i altres combustibles. La variació anual d’aquests productes s’ha situat en el 10% a l’agost, més d’un punt i mig per sobre de la dada registrada el mes passat (8,4%) a conseqüència de l’augment dels preus de l’electricitat.

Els preus del transport han crescut un 8,9% anual a l’agost, un creixement d’una dècima respecte a la pujada corresponent al juliol (8,8%). Per la seva banda, els preus dels aliments i begudes no alcohòliques han augmentat un 2% anual, tres dècimes més en comparació amb l’increment del juliol (1,7%).

L’ensenyament, les comunicacions i l’oci i la cultura han registrat variacions anuals negatives del -4%, -3,1% i -0,5%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.