Societat

Les estudiants tallen els accessos a les universitats per la vaga del 8-M

El SEPC convoca l’aturada per reclamar un model coeducador

La vaga del 8-M convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha arrencat aquest dimecres amb el bloqueig als accessos de les diverses universitats catalanes. La convocatòria reivindica “aturar-ho tot” per aconseguir “una coeducació veritablement feminista”.

A la Facultat de Lletres de Girona, per exemple, s’han bloquejat els accessos abans de l’arribada dels conserges, fet que ha impedit l’accés al personal de la universitat i que es puguessin fer classes durant el matí , segons informa Marc Salgas. Les estudiants tenen previst obrir accessos coincidint amb l’inici de les manifestacions. El degà, Àngel Quintana, i el vicerector de comunicació de la UdG, Salvador Martí han establert diàleg per si hi havia possibilitat d’obrir els accessos abans, com a mínim per al PAS, però els estudiants no hi han accedit. “Hem intentat parlar amb els mobilitzats. La voluntat no era la de fer una lluita i pressionar-los. A la universitat de tant en tant passen aquestes coses, i el més absurd hauria estat intentar forçar”, ha assegurat Martí.

El bloqueig de l’accés també s’han fet en altres campus universitari, com la UAB, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Vic, entre d’altres..

A la Diagonal i a l’Avinguda de la Meridiana de Barcelona s’ha tallat el trànsit, fet que ha provocat retencions importants als accessos de la capital catalana.

A les 12h del migdia a Barcelona hi ha convocada una manifestació d’estudiants a la plaça Universitat. A Tarragona, també aquest migdia, a la plaça Imperial Tarraco. A Lleida la manifestació també se celebra a la Campus Cappont.

A Girona, la SEPC ha organitzat una concentració a les 11h a la plaça del Vi, tot i que la manifestació unitària és a la tarda, a les 18h, a la plaça de la Independència.

A la resta de Catalunya se celebren actes reivindicatius a diverses ciutats i municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.