Política

rússia

Demanen a la Duma investigar els alts càrrecs que van intentar abandonar Rússia durant el motí

El president de la Cambra Baixa russa considera que deixar el país en un moment tan difícil hauria de ser castigat

El president de la Duma o cambra baixa de Rússia, Viacheslav Volodin, ha impulsat una investigació per determinar quins alts càrrecs van intentar abandonar el país durant el cap de setmana passat arran de la insurrecció armada dels mercenaris del Grup Wagner.

Volodin ha explicat en la sessió plenària celebrada aquest dimarts que ha demanat al president del Comitè de Seguretat de la cambra, Vasili Piskariov, que analitzi juntament amb les forces de l’ordre “quines de les persones que ocupen llocs importants estaven en aquells moments intentant volar fora de Rússia”, segons una informació de l’agència oficial RIA Nóvosti recollida per Efe.

Segons la seva opinió, abandonar el país en un moment tan difícil també hauria de ser castigat.

“Tothom condemna els qui, en un moment difícil pel país, el van abandonar, van marxar. Això també hauria de ser castigat”, ha dit Volodin.

El president rus, Vladímir Putin, ha optat per no castigar penalment els “traïdors” del Grup Wagner que es van sumar a la rebel·lió armada del cap de setmana passat a Rostov del Don i que van marxar en columnes cap a Moscou.

Tampoc el cap dels mercenaris, Ievgueni Prigojin, serà perseguit judicialment a canvi de marxar a Bielorússia, una decisió que ho ha estat ben acollida per alguns càrrecs russos ni per l’oposició empresonada o a l’exili quan Rússia castiga amb presó qualsevol classe de crítica a la invasió russa d’Ucraïna per mínima que sigui sota l’argument que desacredita les forces armades russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.