Societat

Món

Més de 700 detinguts en la cinquena nit de protestes a França

L’alcalde de Hay-les-Roses denuncia que han atacat casa seva i han ferit la seva dona

La cinquena nit consecutiva de protestes a França s’ha tancat amb més de 700 detinguts, 871 incendis a la via pública i desperfectes en 74 edificis. Tot i que son xifres inferiors a les dels dies anteriors i que el govern francès les fa servir per assegurar que la mobilització ha estat més “tranquil·la”, l’espiral de ràbia i impotència afluixa però no s’atura i ha deixat greus episodis, com l’atac amb un cotxe amb flames a la casa de l’alcalde de Hay-les-Roses. En una piulada a Twitter, ha explicat que en intentar escapar amb els seus dos fills, la seva dona va resultar ferida i està hospitalitzada. La policia investiga l’incident com a temptativa d’assassinat.

A París, gairebé quaranta persones han estat detingudes al voltant dels Camps Elisis de forma preventiva per portar armes. Es van produir, de nou, saquejos en poblacions com Niça i a Marsella, on dissabte es van produir greus disturbis, “els grups potencialment violents” van ser dispersats per la policia amb gasos lacrimògens. Per intentar mantenir l’ordre, el govern havia decidit mantenir el dispositiu policial de la nit anterior, de 45.000 agents, amb especial presència en localitats especialment conflictives, com Marsella i Lió.

El jove Nahel, d’origen àrab, va rebre un tret mortal dimarts quan intentava fugir d’un control de trànsit. Les imatges gravades per testimonis demostren que la versió donada inicialment que va intentar atropellar un agent és falsa, ja que la policia li demana el seu document d’identitat i immediatament rep un tret al tòrax. Ahir va ser enterrat en la intimitat, per exprés desig de la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.