Política

La família del menor mort als afores de París demana aturar la violència

Indignació per l’agressiu atac contra la casa d’un alcalde en un municipi a la perifèria de la capital francesa

L’àvia de Nahel, el jove que va morir dimarts per un tret d’un policia quan fugia d’un control, ha demanat aquest diumenge que es deixi d’utilitzar el nom del seu net mort “com a excusa” per sembrar la violència arreu del país. La dona ha recordat que Nahel ja està mort i que ni les escoles ni els vehicles ni els autobusos que estan sent destrossats tenen la culpa de res. “Vull el policia que va matar el meu net, és tot el que vull. A la gent que està destrossant, els dic que parin”, ha demanat l’àvia en declaracions al canal de televisió BFMTV, segons informa Efe. A més, l’àvia del jove de 17 anys de Nanterre mort per un tret policial ha assegurat que “confia en la justícia”.

El president francès, Emmanuel Macron, ha encapçalat una reunió de seguiment a l’Elisi aquesta tarda amb la primera ministra, Élisabeth Borne, i diversos ministres més. Tot i que les autoritats consideren que les mobilitzacions van a la baixa, han tornat a desplegar 45.000 policies als carrers del país per intentar frenar per sisena nit consecutiva les protestes, que aquest diumenge es van tancar la cinquena nit de disturbis amb 719 detinguts, 871 incendis i desperfectes en 74 edificis. Malgrat els incidents, les autoritats franceses asseguren que les mobilitzacions van a la baixa des de divendres.

L’episodi més greu s’ha viscut a Hay-les-Roses, un municipi al sud de París, quan uns desconeguts han fet encastar cap a les 2h de la matinada un cotxe contra la casa de l’alcalde de la localitat, Vincent Jeanbrun, calant foc al vehicle i al cotxe familiar abans de fugir. En el moment de l’atac, l’alcalde es trobava a l’Ajuntament per gestionar precisament les protestes. Dins de la casa es trobava la dona, que ha resultat ferida, i els seus dos fills petits, de 5 i 7 anys, que han hagut de fugir. La policia investiga els fets com a intent d’assassinat.

Aquest greu atac ha provocat la indignació social i la condemna de la classe política francesa, sobretot entre els alcaldes, que han convocat una concentració de rebuig aquest dilluns al migdia davant dels consistoris d’arreu de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.