Política

Zelenski agraeix els F-16 dels Països Baixos i Dinamarca

Afirma que els avions de combat donaran “confiança i motivació” als soldats i civils ucraïnesos

L’anunci per part dels Països Baixos i Dinamarca enviaran avions de combat F-16 a Ucraïna ha fet que el president ucrainès Volodímir Zelenski, agraís la iniciativa aquesta matinada afirmant que aquests aparells, que fa mesos que demanen des de Kíiv proporcionaran “confiança i motivació” als soldats ucraïnesos i també a la població civil.

Així ho ha escrit Zelenski al seu compte de X (abans Twitter), hores després d’acabar la seva gira per Suècia, els Països Baixos i Dinamarca, que ha servit perquè aquests dos últims països confirmessin l’enviament a Kiív dels caces de fabricació nord-americana, informa Efe.

En les seves piulades, Zelenski també agraeix al primer ministre en funcions holandès, Mark Rutte, i a la cap de govern danesa, Mette Fredericksen, que hagin estat pioners a l’hora d’enviar aquest suport a Ucraïna.

Concretament, Fredericksen va anunciar diumenge que el seu govern farà arribar a Ucraïna dinou caces F-16, sis dels quals abans d’acabar l’any. Per la seva banda, Rutte no va precisar el nombre d’avions de combat que enviarà a Kiív, però Zelenski ha donat per fet que es tractarà de quaranta-dos aeronaus, que donaran a Ucraïna més capacitat de reacció davant dels atacs russos amb míssils i protegiran des de l’aire els soldats que són al front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.