Política

PRÒXIM ORIENT

Abbas reclama a l’ONU la fi de les “agressions” israelianes a Palestina i el Líban

El president palestí exigeix un alto el foc a Gaza, la retirada total israeliana i el retorn dels desplaçats a casa seva

Mahmud Abbas, president de l’Autoritat Palestina, ha intervingut aquest dijous a l’Assemblea General de l’ONU per reclamar “la fi de l’agressió israeliana a Palestina i el Líban” i el compliment de la legalitat internacional a la regió.

“El món sencer és responsable del que estan fent al nostre poble a Gaza i Cisjordània”, ha clamat el president palestí tot advertint a Israel que “els seus crims des del 1948 [any de la creació d’aquest estat] no quedaran impunes”. “No marxarem mai. No marxarem. Palestina és la nostra terra”.

Abbas ha carregat també contra l’administració dels EUA per no haver votat a favor d’un alto el foc a Gaza en el Consell de Seguretat i per continuar subministrant armes a Israel. També per haver-se negat a reconèixer Palestina com a membre de ple dret de l’ONU.

Durant la seva intervenció, el president palestí ha exigit un alto al foc a Gaza i la fi de les “agressions militars” a Cisjordània i l’arribada d’ajuda humanitària a la Franja, “reocupada per Israel i gairebé totalment destruïda”. També la “retirada total” de l’exèrcit israelià de Gaza i el retorn dels desplaçats a casa seva “i no a Egipte i Jordània, com pretén Netanyahu”.

Abbas ha defensat la celebració d’una conferència internacional que impulsi una solució “que protegeixi els dos estats, palestí i israelià, perquè puguin coexistir en pau i seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.