Política

pròxim orient

Israel bombardeja “la seu central” de Hezbol·là a Beirut buscant Hassan Nasral·là

Almenys un mort i 50 ferits en l’atac contra els suburbis del sud de la capital Libanesa

Les oficines del grup islamista estaven ubicades en els baixos d’edificis residencials

L’Exèrcit israelià ha anunciat aquest divendres que ha realitzat un atac “precís” contra la caserna general de Hezbol·là, situat sota edificis residencials a Beirut, on s’acaben de sentir fortes explosions.

Segons el portaveu militar, Daniel Hagari, la Força Aèria israeliana ha atacat fa una mitja hora “l’epicentre” de Hezbol·là en la capital libanesa, incrustat sota “edificis civils” en el suburbi de Dahieh, un conegut bastió d’aquesta milícia xiïta.

Almenys una persona hauria mort i al voltant de 50 haurien resultat ferides en els bombardejos israelians que aquest divendres van afectar els suburbis meridionals de Beirut coneguts com el Dahieh, segons la televisió Al Manar, pertanyent al grup xiïta libanès Hezbol·là.

L’objectiu de l’atac israelià contra la seu central de Hezbol·là en els suburbis de Beirut era el cap de la milícia xiïta, Hassan Nasral·là, segons haurien confirmat a la premsa hebrea fonts de seguretat sota la condició d’anonimat.

L’Exèrcit israelià està ara comprovant, han dit les mateixes fonts, si Nasral·là es trobava o no en la seu del grup en el moment de l’atac, l’explosió del qual ha polvoritzat edificis i ha aixecat un immens núvol de pols en la capital libanesa.

“Després de gairebé un any en què Hezbol·là va disparar coets, míssils i drons suïcides contra civils israelians, després de gairebé un any en què Israel va advertir al món i li va dir que havia de detenir a Hezbol·là, Israel està fent el que tot Estat sobirà del món faria”, ha dit Hagari en una roda de premsa tant en hebreu com en anglès.

“(Israel està) prenent les mesures necessàries per a protegir el nostre poble, perquè les famílies israelianes puguin viure en les seves llars, de manera segura”, ha afegit.

A Beirut, per primera vegada, van ressonar explosions en tota la capital, malgrat que aquesta mateixa zona ja ha estat bombardejada per Israel en altres quatre ocasions aquesta última setmana, matant tant a civils com a membres de Hezbol·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.