Política

Pròxim orient

Netanyahu insisteix a Nova York que Israel atacarà a Hezbol·là “fins a aconseguir els objectius”

El primer ministre israelià rebutja la iniciativa de pau promoguda pels Estats Units

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha promès aquest dijous en arribar a Nova York, per a participar demà en l’Assemblea General de l’ONU, que el seu país “continuarà colpejant a Hezbol·là amb tot el seu poder” i no pararà “fins a aconseguir tots els nostres objectius”, en declaracions als periodistes en la pista de l’aeroport.

Amb aquestes paraules, Netanyahu tira per terra les esperances que van sorgir aquest dimecres d’una treva de 21 dies, una iniciativa que promouen els Estats Units i França i que va tenir el suport d’almenys deu països.

“La nostra política és clara i que ningú se senti enganyat”, ha insistit Netanyahu, que ha definit el seu objectiu principal: el retorn dels residents del nord d’Israel a les seves llars, en referència als 67.000 desplaçats pels combats.

Poc abans, i fins i tot en l’avió en què volava a Nova York, havia enviat un missatge insistint que el seu país encara no havia acceptat aquesta oferta de treva temporal, que en principi només regiria al Líban, però no a Gaza.

Sobre el seu missatge d’aquest divendres a l’Assemblea General, el primer ministre israelià, que viatja amb la seva esposa Sarah, ha dit que es presentarà en el recinte amb famílies d’ostatges en mans de Hamàs, per a demostrar que “no els hem oblidat ni un minut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.