Política

ORIENT MITJÀ

L’ONU alerta del risc de fam al Líban si Israel hi endureix els atacs

Tem que una intensificació de l’ofensiva “dispararia” les taxes de malnutrició

La fam i la malnutrició podrien créixer “exponencialment” al Líban si Israel compleix l’amenaça d’intensificar la seva operació militar en aquest país, que, fins ara, ha provocat la mort de més de 2.000 persones i un milió de desplaçats, segons ha advertit un expert de l’ONU cita pel diari The Guardian.

“Israel té la capacitat de fer morir de fam el Líban, com ja ha fet amb els palestins a Gaza”, ha declarat Michael Fakhri, relator especial de l’ONU sobre el dret a l’alimentació. “Si mireu a la geografia del Líban, Israel té el poder de controlar-ne absolutament el sistema alimentari. Hi ha un risc immens que es disparin els nivells de fam i malnutrició molt ràpidament”, hi ha afegit.

La seguretat alimentària ja estava en perill al Líban abans dels bombardejos aeris israelians ja que les hostilitats de Hezbol·là amb Israel després del 7-O van provocar el desplaçament del 40% dels agricultors locals, segons indica el Programa Alimentari Mundial de l’ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.