Política

orient mitjà

Almenys 18 morts en un atac israelià a una zona de majoria cristiana al nord del Líban

Aquest és el primer bombardeig d’Israel contra la ciutat d’Aitou

Almenys 18 persones han mort i altres quatre han resultat ferides aquest dilluns en un bombardeig israelià contra una zona de majoria cristiana situada al sud-est de la ciutat de Trípoli, en el nord del Líban i que fins ara no havia estat objectiu d’atacs aeris d’Israel, segons ha informat la Creu Roja libanesa.

L’organització ha indicat en un comunicat difós a la xarxa X que set equips d’ambulàncies s’han dirigit cap a la localitat d’Aitou després del bombardeig, i ha afegit que els treballs de rescat i desenrunament continuen.

L’Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN) ha apuntat que aquest és el primer bombardeig d’Israel contra la ciutat d’Aitou, pertanyent al districte de Zgharta, i ha afegit que l’atac va tenir com a objectiu un apartament residencial, mentre mitjans locals han informat que l’immoble havia estat llogat recentment.

A principis d’octubre, un bombardeig israelià va apuntar per primera vegada els voltants de Trípoli i va tenir com a objectiu específicament el camp de refugiats palestins de Beddawi, on un responsable del grup islamista Hamàs va ser assassinat al costat d’altres membres de la seva família.

Israel ha concentrat els seus atacs principalment contra zones de majoria xiïta en el sud i l’est del Líban, però recentment ha començat a assotar altres comunitats del país mediterrani, on conviuen 18 sectes de distint signe i religió.

La campanya de bombardejos massiva d’Israel, iniciada a la fi de setembre contra el Líban, s’ha cobrat ja més de 2.200 vides i ha obligat a més d’1,2 milions de persones a abandonar les seves llars per a fugir de la violència, segons dades proporcionades pel govern libanès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.